Om oss

Förädlingsgruppen Hundskola skapade Jakthundscoachen i samarbete med JillMix Hundskola för att kunna hjälpa hundägare med instruktörer/mentorer med mångåriga kunskaper inom hund av olika typer. 
Vi håller i kurser/utbildningar där vi i grunden arbetar utefter metoden "Fyra Lätta Steg".
Vi är några instruktörer som jobbar med utbildning av hundägare, problemhundar, eftersöksutbildningar (Jägarförbundet), viltspårskurser, mentaltester, apporteringskurser, individuell coachning, valpkurser, unghundskurser, antijakt kurser, och andra kundanpassade lösningar.
Se nedan presentation av alla instruktörer i gruppen.

Se även Jakthundscoachen/Jill Mix Hundskola (Facebook), där vi håller massor av olika hundkurser.
Vi samarbetar även med Jaktkunskap  där de även finns utbildningsjakter, etc. att ta del av.

Göran Sahlsten
Förädlingsgruppen Hundskola

Haft hundar sedan 70-talet, arbetat som hundförare i Tullverket och utbildad på Hundskolan i Sollefteå.
Har två hundar en Tysk Jaktterrier och en Kleiner münsterländer som ingår i NVR.
Är utbildad av BB Gruppen (Barbro Börjesson Gruppen) i Jägarförbundets instruktörsprogram Steg 1-3 och Länsinstruktör Eftersök.
Ingår även i NVR (Nationella Viltolycksrådet) där vi tar hand om trafikskadat vilt åt Polisen.
Startade även upp Hundverksamheten på Gålö Jaktgård mellan åren 2017-2020.
Tel: 070-730 21 91
E-post: goran@foradlingsgruppen.se

Jill Hedman
JillMix Hundskola

Dressörsutbildad 89-90 av Sven Marklund yrkesdressör Hundskolan i Sollefteå! Jobbat som dressör sen 1990 o även problemhundskonsult på Haninge Djurklinik under en längre period. Schäfer o rottweilerägare i flera år. Älskar hundar o deras otroliga egenskaper o kamratskap. Barbro Börjesson är en ledstjärna i min utbildning av hund.Tel: 073-940 33 79
E-post: jill.hedman@live.se

Lena Enström
Jakthundscoachen

(ej aktiv på Facebook)
Yrkesutbildning i tjänstehundsdressyr på Dressörskolan i Sollefteå, ingår i BB-gruppen, har schäfer, engagerat mig mycket i hundar/raser som anses svårtränade och i mentalitet. SBK-lärare.
Tel:  070-437 74 29
E-post: lena.enstrom@live.se

Helen Walsh
Jakthundscoachen

Hundinstruktör för främst stående fågelhundar. Haft fågelhundar sedan 1992, i hushållet har även drivande hund funnits. vi har idag 2 st kh vorsteh som vi just nu jagar fågel med, men då utbildningen framskrider kommer vi även jaga klövvilt. Förutom lång erfarenhet har jag gått instruktörsutbildning på Hundskolan Vision, Mattias Westerlund samt Jägareförbundets steg 1 utbildning. Jag hoppas kunna bidra /dela med mig av min kunskap för att hjälpa någon annan växa med sin jakthund.Tel: 076-876 95 22
E-post: hirvas1@gmail.com

Camilla Hedenstedt
Jakthundscoachen

Utbildad hundinstruktör inom jägareförbundet Steg 1 (allmänlydnad ), Steg 2 (problemhundar) och Steg 3 (fördjupning i hundars mentalitet)
Är även utbildad instruktör i Vård i det vilda och HLR-instruktör genom SKK.
Jag är nybliven jägare och utbildad skjutledare på min hemma skytteklubb (Rosersbergs jaktskytteklubb). Har under de senaste åren haft två flatcoated retrievers samt en collie. Har prova-på-tränat Nose Work, agility och rallylydnad.
Tel: 070-641 72 42
E-post: camilla.hedenstedt@telia.com

Mikael Joelsson
Jakthundscoachen

Har haft hund sedan 70-talet och varit verksam inom brukshundsklubben i många år, tävlat i lydnads klasser I-III och samt Bruksspår.
Sedan 2007 så har jag haft eftersökshundar och har min andra hund nu en Hannoversk Viltspårhund som heter Milton.
Är verksam inom NVR som kontaktman och eftersöksjägare och är tillika hundansvarig inom Tyresö/Haninge.
Är Viltvårdare i Tyresö kommun.
Är med på mycket jakter som eftersökjägare och tillika Jaktledare.
Provledare i Riksjägarna för jägarexamen.
Håller Viltspår- och Eftersökskurser.

Domare för viltspår och elitspår i Svenska schweisshundklubben.

Tel: 070-372 48 76 eller E-post: perromannen@hotmail.se

Stefan Andersson
Jakthundscoachen

Mitt hund-och jaktliv började redan under uppväxten. Då kom jag i kontakt med mina släktingar som jagade med jämthund under älgjakten och taxar i gryt. Att jag skulle ha egna hundar när jag blev stor var självklart. Det tog ett tag innan det gick att realisera. Det var först när jag träffade min hustru som redan var fullekiperad med hund, häst och katter som den blev sant.

När vi sedan skulle skaffa vår första hund tillsammans 1992 så blev det en Rottweilertik. Under åren skulle det bli 5 Rottweiler. Jag ägnade mig främst åt lydnads-och spårarbete men även viss skyddsutbildning. Jag utbildade mig till mentaltestledare i Brukshundsklubben genom Hans Öijerstedt och Ingrid Tapper. Genomförde någon kursvecka på Hundskolan i Sollefteå med fantastiska hundmänniskor som Barbro Börjesson, Lasse Eriksson och Alf Johannesson. Jag engagerade mig ofta som mentaltestledare och fick se ganska många hundar i mentaltester. Det har jag haft en stor nytta av när jag tränat egna och andras hundar.

2002 fick jag möjligheten att komma med i ett jaktlag i Haninge, Hårsfjärdens jaktklubb. Under tiden så hade jag fått mer kunskap kring stående fågelhundar och första jakthunden blev en strävhårig vorstehtik 2003. Nu är vi inne på våran tredje. 2006 skaffade vi en drivande hund, Basset Fauve de Bretagne, och året efter fyllde vi på med ännu en basset. 

Under den här perioden utbildade jag mig till viltspårdomare. 

2018 skaffade vi en Wachtelhund som blev den trettonde hunden i familjen. Vi har dessutom ställt oss i kö för en tax nästa år.

Jag har genomfört jägareförbundets jakledarutbildning och eftersöksutbildning och under flera år varit jaktledare i Hårsfjärdens jaktklubb och i ett större jaktlag i Kungsängen. Jag är fortfarande medlem i båda föreningarna. Under en kort tid 2012-2013 var jag ordförande för Jägareförbundets verksamhet på Gålö. Det blev tvungen att avsäga mig på grund av en utlandsmission i Afghanistan.

Under åren har jag hjälpt ett antal arbetskamrater att ta jägarexamen. Numera är jag även auktoriserad av Jägareförbundet och studiefrämjandet att genomföra jägarexamensutbildning. 
Tel: 070-132 35 50 eller E-post: s0701323550@gmail.com